Fake - Som i et spejl, Galleri Susanne Ottesen, København

12 Okt – 10 Nov 2012

Udstillingen FAKE - Som i et spejl, fremstiller i 3 rum 3 forskellige indgange til diskussionen om menneskets evne til at gøre løgn til sandhed og sandhed til løgn, evnen til at skabe nyt, som både kan være smuk og grusom, kunsten er der, hvor denne egenskab eksisterer i sin reneste form.

H.C. Andersens eventyr Nattergalen er universel til alle tider, et lære stykke i, hvorledes mennesket farer vild i evnen til at skelne mellem sandt og falsk, mellem original og kopi, mellem radikalitet og opportunisme … osv. Netop i disse tider hvor eventkultur og oplevelsesøkonomi har ophøjet generalisterne og hurtigsnakkerne til heltene.

Hvor indsigt, erfaring og fagkundskab anses for et handicap, bagstræberisk og lettere bedaget. Hvor markedet er kunstens højeste autoritet og forholdet mellem mennesker er sat til salg for højest bydende, var Andersens historie i sin enkle form og dog overraskende i detaljen, et billede der kunne udvikle sig i denne skulptur af samme navn, som så blev til disse 3 rum.

Foto

© Stine Heger
Plakat til udstillingen
Fake - som i et spejl, 2012, installation med syv dobbelte spejlrum i blandede materialer
Installationsbillede
Installationsbillede
Historien om en moder, 2012, gips, jern, guldglaseret keramik, granitplade, keramikskål, æter, brystpumpe, oprationslampe, spejl, tekst, 435 x 695 x 470 cm